Hoe vol zit jouw valies?

Het leek me een mooi beeld met de vakantie in zicht: het leven als valies. En dan is de vraag: hoe vol zit die van jou?

Want als het over valiezen pakken gaat dan doen we het allemaal: keuzes maken. Niemand neemt zijn hele kleerkast mee. Koffer vol en X moet er nog bij? Dan moet Y eruit!

Maar in onze weekplanning proberen we vaak wél de hele kleerkast mee te zeulen. Werken is dikwijls de grootste brok, en al rest moet erbij gepropt: én boeiende hobby’s, én een tof gezinsleven, én het huis op orde, én afspreken met vrienden én… De koffer puilt uit en weegt. Zucht…

Zou het niet fijn zijn als die valies wat minder woog? Als je ze vlot kon oppakken en meenemen? Vaker met de glimlach in het leven kan staan? Tijd zou hebben?

Keuzes maken is de sleutel. Dat is vaak niet makkelijk, maar het loont. Als je wat hulp kan gebruiken dan kan je bij mij terecht, via loopbaanbegeleiding of coaching. Welk van de twee kunnen we bekijken in een gratis kennismakingsgesprek.

Maar de belangrijkste keuze moet je zelf maken: wil ik iets veranderen of niet? Is het goed zoals het is? Houden zo! Anders is het aan jou om de eerste stap te zetten.