Organisaties


De War for Talent woedt hard, wellicht ook in jouw sector. Vacatures opvullen is een (dure) strijd. Goeie mensen houden is een must om je business draaiende te houden. En niet alleen de high-potentials die het ooit tot CEO gaan schoppen.

Medewerkers vertrekken vaak om dezelfde redenen: motivatie kwijt, teveel stress, frustraties, conflicten… Zaken die echt wel aan te pakken zijn, zeker als je er op tijd bij bent.

Wat doet Durven Springen?

Durven Springen ondersteunt het retentiebeleid van bedrijven op 4 vlakken:

  1. SWOT-analyse: wat zijn de sterktes van je organisatie als werkgever? En waar zitten de uitdagingen, frustraties, verzuchtingen? Een duidelijke analyse is cruciaal om een plan van aanpak op te stellen.
  2. Cultuurverandering: hoe stimuleer je open communicatie, een feedback-cultuur, initiatief, intrapreneurship, empowerment,…? Hoe zorg je dat je medewerkers zélf hun frustraties en conflicten aanpakken en niet alleen naar boven kijken?
  3. Individuele (loopbaan)begeleiding: hervinden van motivatie en drive in de huidige job, of in een andere functie binnen het bedrijf. 
  4. Preventie van burn-out: medewerkers versterken, herkennen van alarmsignalen, herintegreren van medewerkers in burn-out.

Afhankelijk van de noden werken we 1-op-1, met teams of in workshops. Het doel is steeds duidelijk: medewerkers gemotiveerd in het bedrijf houden om continuïteit van de business te garanderen. Dat bespaart kosten en zorgt ervoor dat jouw mensen met plezier die extra mile gaan.

Ook voor jouw organisatie?

Elke organisatie en elke vraag is anders. Daarom komen we met plezier langs om jouw noden te horen en een oplossing op jouw maat uit te werken. Contacteer ons gerust hiervoor!