Organisaties

Met Durven Springen versterk ik wellbeing en soft skills binnen consultancy-, high-tech– en software-organisaties. Sectoren met meestal behoorlijk wat deadlines en druk, met medewerkers die vaak rationeel en analytisch zijn en niet altijd zin hebben in “soft gedoe”. Mensen zoals ik dus, in bedrijven waar ik zelf ook wel zou willen werken.

Het doel is meestal om betere resultaten neer te zetten door motivatie en retentie van medewerkers, via training, workshops en individuele coaching. Dat kan via mijn standaard programma’s, of via oplossingen op maat.

interne loopbaanbegeleiding

Loopbaansturing en job crafting

“Waar wil je binnen 5 jaar staan?”  “Welk type project past best bij jou?” “Waar haal jij je energie uit?”  Voor veel medewerkers zijn dit geen evidente vragen. Terwijl het antwoord het verschil kan maken tussen “gewoon gaan werken” en “goesting hebben om erin te vliegen”. Het verschil ook tussen een goeie medewerker en een medewerker die er écht het beste van zichzelf geeft.

Stressmanagement

Stress is overal in organisaties – en dat is niet noodzakelijk slecht. Belangrijk is dat medewerkers er bewust mee omgaan, hun eigen grenzen kennen en op tijd ingrijpen bij alarmsignalen. Het Stress Canvas biedt hier een framework voor.

Burn-outcoaching

Soft skills

Coachende vaardigheden, feedback geven, omgaan met emoties, beter samenwerken… Soft skills op zo’n manier dat ze passen bij jouw medewerkers via training, workshops of individuele coaching.

Op maat

Heb je een vraag die niet in het lijstje hierboven staat? Een situatie met je medewerkers of een uitdaging waar je eens over gedachten van wil wisselen? Super! Ik hou ervan om samen oplossingen op maat te bedenken.