10 redenen om loopbaanbegeleiding te volgen.

“Maar ik weet niet of ik ander werk wil”, denk je nu misschien. Prima! Loopbaanbegeleiding kan je veel breder inzetten, ook met VDAB-loopbaancheques. Hieronder een lijstje van 10 dat de VDAB zelf opsomt:

 1. Je voelt je gestresseerd, futloos of overspannen door je werk.
 2. Je zit met twijfels en vragen over je werk.
 3. Je wil meer plezier en voldoening in je job.
 4. Je wil een beter evenwicht tussen je beroeps- en privéleven.
 5. Je wil weten welk werk écht bij je past.
 6. Je vindt het tijd om de balans op te maken van je loopbaan.
 7. Je wil uitzoeken welke loopbaankeuzes je best maakt.
 8. Je wil ontdekken hoe je je talenten volop kan laten renderen.
 9. Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan dat je kan tonen op je werk.
 10. Je bent op een kruispunt gekomen in je loopbaan en weet niet welke richting je best kiest.

Het doel van loopbaanbegeleiding is dus niet: jou aan een andere job helpen. Nee, het gaat erom dat jij je goed voelt op je werk. De juiste job en het juiste bedrijf zijn daarvoor natuurlijk belangrijk. Maar evengoed hoe jij in je job staat en hoe je omgaat met de minpunten die je in elke job tegenkomt.

Twijfel je of loopbaanbegeleiding nuttig is? Lees hier hoe ik het aanpak of maak meteen een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we hoe ik jouw vraag zou aanpakken. Toch geen interesse? Even goeie vrienden! Geeft het gesprek je goesting om aan de slag te gaan? Dan maken we er samen werk van!

2 reacties op “10 redenen om loopbaanbegeleiding te volgen.”

  1. bert@durvenspringen.be

   Hallo Ils,
   De VDAB doet zelf geen loopbaanbegeleiding. Op hun website vind je wel een uitgebreide lijst met loopbaanbegeleiders die allemaal erkend zijn en loopbaancheques aanvaarden. Neem daar zeker eens een kijkje en contacteer gerust een aantal loopbaanbegeleiders voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Het is belangrijk dat je iemand vindt waarmee het klikt. Als je graag zo’n gratis kennismakingsgesprek met mij hebt: mail of bel mij gerust (bert@durvenspringen.be of 0468243589).
   Succes met je zoektocht!
   Bert

Reacties zijn gesloten.