Snak jij ook naar vakantie?

De zomer komt eraan, vakantie staat voor de deur. Iedereen blij, da’s maar normaal. Maar regelmatig zie ik mensen bij wie het meer is dan dat. Die vakantie is echt de laatste strohalm waar ze zich aan vastklampen, de eindmeet waar ze zich naartoe slepen. Op hun knieën, tong uit de mond. En dan bekaf neervallen.

Ik herinner me nog dat die laatste weken vaak drukker waren: zaken afwerken, doorgeven, deadlines halen. Extra stress dus, en blij als die voorbij was, maar daarom niks alarmerends.

Maar soms gaat er wel een alarmbelletje rinkelen. Als het vooruitzicht-van-vakantie het enige is wat je nog overeind houdt bijvoorbeeld. Als je je afvraagt of je die eindmeet gaat halen – of daarvoor al crashen. En als je na je verlof helemaal geen fut hebt om terug te gaan.

Ben (of ken) je zo iemand? Gebruik dan de vakantie om even stil te staan. Is dit echt wat je wil in je job? Wil je zo blijven verderdoen de komende jaren? Voor de rest van je carrière?

Loopbaanbegeleiding helpt om hierop een antwoord te geven. Om uit te vissen wat je wél wil en stappen in die richting te zetten. Ook als het minder dramatisch is, maar toch niet goed genoeg. Zodat je volgend jaar “gewoon blij” uitkijkt naar je vakantie!