Loopbaanbegeleiding of burn-outcoaching?

Bij stress is het soms niet duidelijk welke begeleiding je nodig hebt. Loopbaanbegeleiding? Of stress- en burn-outcoaching? En wat is het verschil tussen beide?

Ben je aan het werk en is je stress werkgerelateerd? Dan is waarschijnlijk loopbaanbegeleiding het meest geschikt voor jou: we kijken wat de stress veroorzaakt en hoe je deze het best aanpakt. Ligt het aan een mismatch met je talenten? Zijn er conflicten of frustraties? Ben je je motivatie verloren? Op deze manier kan loopbaanbegeleiding zeker preventief werken: om een burn-out te voorkomen en te zorgen dat je terug met goesting kan gaan werken.

Loopbaanbegeleiding kan ook ingezet worden om de heropstart na burn-out te begeleiden. Hoe pak je het aan? Wat wil je nog en wat niet meer? Hoe zorg je dat je niet hervalt?

Als je pas uitgevallen bent met burn-out dan is burn-outcoaching aangewezen. We beginnen dan met het herwinnen van je energie en het omgaan met alle emoties en stress die burn-out met zich meebrengt. De VDAB verbiedt expliciet het gebruik van loopbaancheques hiervoor.

In beide gevallen kan je bij mij terecht. Je hoeft zelfs niet te weten in welk “hokje” je past. Laat dat gerust aan mij over. In een gratis kennismakingsgesprek bekijk ik het graag met je. Maak dus gerust een afspraak!