Stress en burn-out

Als je met veel stress of een burn-out zit, of die richting uitgaat, dan lijkt het veraf: met een goed gevoel gaan werken en daarnaast nog energie en goesting hebben voor andere dingen. Met de glimlach, klaar om de volgende horde te nemen wanneer die komt.

Daar terug geraken, dat is het doel van stress- en burn-outcoaching. Zo snel mogelijk natuurlijk, al bestaan er geen 1-2-3-oplossingen. Tijdens de begeleiding leer je veel over jezelf zodat je er uiteindelijk sterker uitkomt. Moeilijke situaties leer je anders aanpakken. Je ontdekt waar je écht naartoe wil in je werk of in je leven.

Burn-out is een belangrijk thema voor mij, dat weet je als je mijn eigen verhaal gelezen hebt. Bij stress en (bijna) burn-out betekent “Durven Springen” vaak: erkennen dat er iets aan de hand is en de eerste stap naar hulp zetten. Da’s vaak niet makkelijk.

Stress- en burn-outcoaching

Bij stress- en burn-outcoaching volg ik een 8-stappenplan. Hoe dat voor jou ingevuld wordt hangt af van jouw specifieke situatie. Het einddoel is wel hetzelfde: verminderen van stressklachten en -bij burn-out- zo snel mogelijk op een verantwoorde manier terug aan het werk gaan. Dat kan in je huidige job of een andere. De tools en technieken die ik gebruik zijn zoveel mogelijk gebaseerd op de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek.

Moet je nu bij mij terecht, je huisarts, een psycholoog of psychiater? Eén gouden raad: ga altijd langs bij je huisarts als je je zorgen maakt. Die kan bepalen of stress de boosdoener is en andere oorzaken uitsluiten. Als coach stel ik nooit een diagnose. Daarnaast zoek je best een begeleider met een specifieke opleiding rond stress en burn-out. Ik ben zelf aangesloten bij de Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-outcoaches die hierover waakt.

Meer informatie over mijn manier van werken vind je op deze pagina. Je bent ook altijd welkom voor een gratis kennismakingsgesprek, dat verplicht je tot niets.

Vereniging van  Erkende Stress- u0026amp; Burn-out Coaches