Nuttige tools bij stress en burn-out

Te veel last van stress of uitgevallen met burn-out? Op deze pagina vind je enkele tools die een eerste stap kunnen zijn.

Loop jij risico op burn-out?

  • Hoe hoog is jouw risico op burn-out? De KULeuven ontwikkelde recent een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst die toelaat om snel jouw risico te bepalen. Alle info over het project en de vragenlijst zelf zijn beschikbaar op deze site. Je kan de vragenlijst downloaden en invullen. Huisartsen kunnen de vragenlijst ook gebruiken bij het stellen van een diagnose.
  • Een digitale versie van dezelfde test is beschikbaar op de site van De Standaard. Zo krijg je meteen je risicoscore.
  • Ben je nog aan het werk maar scoor je relatief hoog op de test? Overweeg loopbaanbegeleiding om uit te zoeken wat er schort en om de eerste stappen richting verbetering te zetten.

Uitgevallen. Wat nu?

  • Thuis met burn-out? Deze toegankelijke gids kan je al enkele handvaten bieden. Een samenwerking van Vacature.com en experts van de KULeuven.
  • Gezond leven is een eerste bescherming tegen burn-out en een goed startpunt naar herstel. Algemene tips vind je op de site van het Vlaams instituut gezond leven.

Maak je je zorgen over de resultaten van deze tests? Bespreek je antwoorden dan zeker met je huisarts. Alleen een arts kan een diagnose stellen en uitsluiten dat er andere oorzaken zijn dan stress. Wil je daarnaast weten hoe ik je kan helpen? Maak gerust een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.