Welke job past bij mij?

Welke job past bij mij? Een heel relevante vraag! Een droomjob die écht bij je past geeft je energie, goesting en motivatie. Je kan er je talenten in kwijt en de omgeving lijkt je op het lijf geschreven. Je vertrekt ’s morgens fluitend naar je werk en trekt ’s avonds glimlachend de deur achter je dicht.

Is dit beeld overdreven? Een beetje wel natuurlijk: de zon schijnt nooit elke dag. Maar je kan wel een pak dichter in de buurt komen als je bewust op zoek gaat.

Nieuwe job

Ben je van plan van job te veranderen, neem dan de tijd om uit te vissen hoe de volgende job beter zal zijn dan de vorige. ‘Hope is not a strategy’, zeggen ze soms: beter om je zoektocht systematisch aan te pakken dan gewoon te hopen op beterschap. Maar hoe doe je dat?

Welke job past bij mij? Test het.

Een eerste stap kan zijn om enkele online testen in te vullen. Verwacht niet om Dé Waarheid over jezelf te ontdekken – jouw persoonlijkheid is veel complexer dan een handvol labeltjes. Maar het kan wel een nuttig startpunt zijn. Combineer altijd meerdere vragenlijsten: ze kijken allemaal naar een ander aspecten en je wil een breed beeld krijgen.

Hier vind je alvast enkele gratis tools die je op weg kunnen zetten. Geven die het antwoord dat je zoekt? Super!

Loopbaanbegeleiding, een aanrader!

Vanaf 10€ per uur

Met VDAB loopbaancheques kost loopbaanbegeleiding je maar 40€ voor een pakket van 4 uur, of 80€ voor 7 uur.

Wil je een grondige analyse, mét feedback van een expert? Kies dan voor loopbaanbegeleiding! Met loopbaancheques van de VDAB kan dit al vanaf 10€ per uur. Binnen een traject loopbaanbegeleiding kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen – op maat van jouw vraag:

  • je talenten ontdekken
  • je belangrijkste drijfveren in kaart brengen: wat motiveert je
  • je toekomstplan uittekenen
  • uitvissen welke jobs bij je passen
  • je ervaring matchen met een vacature
  • beslissen of je van job verandert of blijft

Gratis kennismaking

Wil je weten of loopbaanbegeleiding je een antwoord op je vraag kan geven? Een kennismakingsgesprek is volledig gratis en vrijblijvend. Het kost je alleen een half uur van je tijd en kan online – geen verplaatsing dus.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Dit gesprek is volledig vrijblijvend: we overlopen jouw vraag en mijn aanpak; daarna beslis jij om een traject te starten of niet.

Dit kan op 2 manieren: online via Microsoft Teams (of een ander platform) of offline in Lubbeek (binnen, buiten of wandelend).

Durven Springen is aangesloten bij het erkende loopbaancentrum Captain&Stoker.

VDAB loopbaancheques