Het Stress Canvas

Stress. Je denkt waarschijnlijk meteen aan slapeloze nachten, hartkloppingen of misschien zelfs burn-out. Terwijl stress ook heel positieve kanten heeft. Het Stress Canvas geeft inzicht in stresspatronen, en – nog belangrijker – geeft er vat op. Zodat je stress bewust kan gaan doseren en inzetten om productiever en relaxter te worden. Klinkt tegenstrijdig?

Jouw Stress Canvas

Jouw Stress Canvas biedt je een evenwichtige kijk op jouw stress. Hoe ga je er vandaag mee om, waar loopt het fout en hoe kan je dat aanpakken? Maar ook: waar helpt stress je vandaag vooruit en hoe kan je dit nog meer gebruiken? En hoe versterk je jezelf op het vlak van stress? Het Stress Canvas is een combinatie tussen een momentopname en een actieplan. Het geeft je een duidelijk overzicht van waar je vandaag staat en hoe je dit (nog) kan verbeteren.  

Binnen organisaties

Stress is overal in organisaties – en da’s niet noodzakelijk slecht. Belangrijk is dat medewerkers er bewust mee omgaan, hun eigen grenzen kennen en op tijd ingrijpen bij alarmsignalen. Het Stress Canvas gebruiken helpt organisaties door:

  • het onderwerp stress bespreekbaar te maken vanuit een niet-problematisch perspectief
  • medewerkers individueel te versterken tegen negatieve stress
  • medewerkers positieve stress maximaal te laten inzetten
  • sneller op de bal te helpen spelen bij alarmsignalen  
  • medewerkers en leidinggevenden een gemeenschappelijk kader te bieden om stress te bespreken