sonenuntergang, man, rock

Reculer pour mieux sauter

Durven Springen stopt er even mee. Tijdelijke onderbreking in tijden van Corona, met de nadruk op tijdelijk

Twee factoren hebben hierin meegespeeld. Om te beginnen Corona natuurlijk. Workshops zijn afgelast, 1-op-1 gesprekken mogen niet meer live doorgaan en ik merk dat mijn klanten liever niet via Skype werken. En dat respecteer ik. Business as usual is dus geen optie nu. Ik moet volop tijd en energie steken in nieuwe ideeën – en daar heb ik zin in!

Een tweede factor maakt dat moeilijker. Een privésituatie vraagt op dit moment (en de komende tijd) ook veel tijd en energie. En tijd en energie kan je maar één keer spenderen.

Even pauze dus. Was dat een moeilijke beslissinig? Ja en nee. ‘Ja’ omdat ik mijn job graag doe, zin blijf hebben om ertegenaan te gaan en -zelfs in coronatijden- mijn zaak op een creatieve manier te doen groeien. Maar toch vooral ‘nee’ omdat dit over prioriteiten gaat. Kiezen voor wat ik het belangrijkste vind in mijn leven. En dan staat mijn gezin met stip op nummer één.

Ik stop dus even met ‘springen’. Gelukkig heeft het Frans daar een mooie uitdrukking voor: “Reculer pour mieux sauter.” Nu een stap terug zetten om daarna nòg verder te springen. En daar heb ik nu al zin in!

Bert

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: