Loopbaansturing en job crafting

Je medewerkers gemotiveerd binnen de organisatie houden, daar draait het om. Vaak is voor een medewerker niet evident om aan te geven wat daarvoor nodig is. Hiermee ga ik individueel of in groep mee aan de slag.

Individuele begeleiding

Individuele trajecten starten vaak vanuit een concrete vraag:

  • Waar wil ik binnen x jaar staan?
  • Welke richting binnen het bedrijf past het best bij mij?
  • Uit welke projecten of taken haal ik het meeste energie?
  • Wat heb ik nodig om goed te zitten in mijn job?
  • Hoe laad ik mijn batterijen terug sneller op?
  • Hoe motiveer ik me voor saaiere taken

Regelmatig is er geen concrete vraag, maar eerder een gevoel dat het niet goed meer zit. Dan zoeken we waar het ligt en welke acties je medewerker kan ondernemen.

Die concrete actie is eigenlijk een constante: inzicht in wat je wil is interessant, maar zonder actie kom je er niet. Daarom komen in trajecten ook regelmatig communicatievaardigheden, assertiviteit, zelfvertrouwen… aan bod.

Heb je een medewerker die baat zou kunnen hebben bij een individueel traject? Contacteer mij gerust om te overleggen!

Workshops

Misschien merk je dat medewerkers in het algemeen moeite hebben om aan te geven waar ze naartoe willen binnen het bedrijf. Dan biedt een Loopbaan Canvas workshop een oplossing. Door een framework aan te bieden en de juiste vragen te stellen krijgen medewerkers een beter zicht op wat ze nodig hebben om goed te zitten in hun job, wat hun ambities zijn en wat ze willen. Bovendien worden ze getriggerd om concrete actie te nemen.

Meer weten? Contacteer mij en ik stel je graag mijn Loopbaan Canvas voor!

Motivatie en retentie van medewerkers

Zit je met een andere vraag rond motivatie of retentie van medewerkers? Ook dan kan ik je misschien helpen. Ik overleg graag met je!